dōTERRA

Uvod

V ETERIČNI SVET

Tako dišeča in edinstvena. Ste vedeli, da lahko najdemo eterična olja pravzaprav povsod okrog nas? V najbolj uporabljenih vsakodnevnih produktih, kot so šamponi in parfumi, okus dajejo sladkarijam in celo zobni pasti. Eterična olja se skrivajo v limonini lupinici, v iglicah dreves, v cvetnih lističih … Iz srca rastline se destilirajo v uporabno olje.

Kaj so eterična olja?

Aromatične hlapljive spojine.
Eterična olja so topna v oljih in maščobah in netopna v vodi.
Vsebujejo na stotine različnih kemijskih spojin ter zagotavljajo kompleksne in vsestranske možnosti, da se zoperstavimo določenim nelagodjem brez razvijanja odpornosti.

Kljub temu, da je na Zemlji ogromno rastlin, vse ne proizvajajo eteričnih olj. Pravzaprav je takih manj kot pet odstotkov. Ste vedeli, da lahko ena rastlina proizvede več povsem različnih eteričnih olj? Tak primer je na primer drevo grenkega pomarančevca. S hladnim stiskanjem lupine sadeža dobimo eterično olje grenke pomaranče, z destilacijo cvetov eterično olje Neroli, z destilacijo listov rastline pa eterično olje Petitgrain.

Rastline za proizvodnjo eteričnega olja potrebujejo veliko energije, tako da jih proizvajajo le v času, ko so ta najbolj potrebna – za njihovo obrambo, zdravljenje, rast. Obenem pa rastline uporabljajo eterična olja za privabljanje opraševalcev in za komunikacijo z drugimi rastlinami.

Vse rastline ne proizvedejo enake količine eteričnih olj. Poskusite sami. Vzemite lupino pomaranče ali limone in jo stisnite med prsti. Potem vzemite list poprove mete ali peteršilj. Ste opazili razliko?

Eno izmed najdragocenejših eteričnih olj je vrtnica. Za pet mililitrsko stekleničko, ki vsebuje približno 85 kapljic eteričnega olja, je potrebnih okrog 10.000 sveže obranih cvetov vrtnic. Za 15 mililitrsko stekleničko (250 kapljic) eteričnega olja limone pa recimo potrebujemo med 45 do 50 limoninih lupin.

Zakaj eterična olja dōTERRA?

NAJVIŠJA KAKOVOST
Čistost eteričnega olja je njegova najpomembnejša značilnost. Zaradi vedno večjega povpraševanja po eteričnih oljih raste tudi število ponarejenih eteričnih olj, ki lahko na naše telo vplivajo izredno negativno. Obenem je kontaminacija eteričnih olj lahko tudi nenamerna. Do tega pride, ko težke kovine, plastika, pesticidi … med destilacijo ali kasneje v procesu niso prepoznane in odstranjene. Da so Doterrina eterična olja naravna, čista, brez dodatkov in polnil, nam zagotavlja CPTG standard: ”Certified Pure Tested Grade.”

8 METOD TESTIRANJ
Doterrina eterična olja so najbolj testirana in zato res zaupanja vredna. Vsaka serija je prvič testirana na licu mesta in v zunanjem laboratoriju, drugič po transportu in tretjič po ustekleničenju.

STALNOST
Z določili zunanjih strokovnjakov in zdravnikov so vedno enako učinkovita v svojem delovanju.

TRAJNOSTNI PRISTOP
Rastline so vzgajane organsko in nabrane v njihovem naravnem okolju s trajnostnim pristopom metode Co – Impact sourcing.

PRAVIČNO POSLOVANJE
Velik del  se vrača lokalnim skupnostim s pomočjo organizacije Healing Hands.

POPOLNA SLEDLJIVOST
In kar je zelo pomembno, pri Doterri med destilerji in podjetjem ni nobenih posrednikov znotraj dežel oziroma različnih trgov, na katerih bi se lahko izgubila sledljivost in kakovost eteričnih olj.

Zgodovina eteričnih olj

Surove oblike eteričnih olj se uporabljajo že tisočletja.

Ni sicer znano, katera kultura je prva pričela z njihovo uporabo, vendar bi po zapisih sodeč to lahko bile egipčanska, kitajska ali indijska civilizacija.

Ljudje po vsem svetu so moč rastlinskih izvlečkov uporabljali za zdravljenje, verske in kulturne obrede ter v prehrani.

Rastlinski material (solzice smole), iz katerega pridobivamo eterično olje Frankincense, je bil v določenih zgodovinskih obdobjih uporabljen celo kot oblika valute.

Med najbolj znane uporabe sodi tudi parfum. Če si boste torej kdaj zaželeli dišati kot Kleopatra, posezite po eteričnih oljih vrtnice, mire, kardamoma ali cimeta. To so vonji, ki so bili priljubljeni v starem Egiptu.

Egipčanska, indijska, kitajska in grška civilizacija so močno prispevale k temu, kar danes vemo o uporabi eteričnih olj.

Smernice redčenja in načini uporabe eteričnih olj

Pred uporabo eteričnih olj se vedno seznanite z njihovo pravilno in varno uporabo. Olj nikoli ne nanašamo v oči, ušesa ali na sluznico. Preberite uradne deklaracije, upoštevajte opozorila in specifike posameznih eteričnih olj ter opravite preobčutljivostni test. Uporabo oziroma koncentracije vedno prilagajajte sebi. V primeru vprašanj o posameznih izdelkih pa se obrnite na Doterro.
Če jemljete zdravila, ste kronični bolnik, noseči ali dojite, se pred uporabo posvetujte s svojim zdravnikom.

Načinov uporabe eteričnih olj je več. Lahko vdihujemo njihovo aromo, jih nanesemo na kožo ali zaužijemo interno. Uporaba enakega eteričnega olja na različne načine nam lahko nudi tudi različno podporo.

Zavedati se moramo, da so nekatera olja, kot na primer origano, klinčki, cimet, timijan, geranija, limonska trava, močnejša in lahko zato včasih zahtevajo večje količine baznega olja.

Takrat nam pridejo prav že pripravljeni doterrini roll oni.

Ne pozabimo na preobčutljivostni test in opazujmo področje, na katerega smo nanesli eterično olje v kombinaciji z baznim oljem. Koža otrok in starejših je recimo bolj občutljiva. To moramo upoštevati, ko se odločamo, kako bomo redčili eterična olja. Poslušajmo svoje telo in hkrati delujmo v skladu s priporočljivimi smernicami redčenja in dnevnega nanosa eteričnih olj. Manj je več. Uporabimo kapljico ali dve naenkrat.

Aromatična uporaba eteričnih olj

Difuzor predstavlja najpogostejši, najpreprostejši, eleganten in varen način uporabe eteričnih olj.

Razbije jih namreč na mikrodelce in jih s pomočjo meglice razpršuje v prostor. Osvežuje zrak, nudi podporo našim dihalom, sprošča ter odpravlja napetost v stresnih situacijah. Poleg tega izboljša naše razpoloženje in pomaga pri dvigu energije oziroma koncentracije.

Na kakšen način? Voh je naš najmočnejši čut. Človeško telo vsebuje več kot 1000 receptorjev, povezanih z vonjem. Pri aromatični uporabi olja preko vohalnega živca v le nekaj sekundah dosežejo limbični sistem možganov, v katerem so shranjena naša čustva, spomini in kjer delujejo tudi hormoni.

Ste že kdaj hodili po ulici, travniku ali gozdu in vas je določen vonj spomnil na dogodek iz otroštva? Na ljubo osebo?
Kako izjemen vpliv ima vonj, kajne.

Eterična olja lahko uporabljamo aromatično tudi tako, da si kanemo kapljico v dlan, podrgnemo dlani, naredimo skodelico, zapremo oči in nekajkrat globoko vdihnemo.

Lahko jih nanesemo na aroma nakit, na oblačila, kamenčke, posteljnino … Možnosti je neskončno.

Topična uporaba eteričnih olj

Tudi topičen nanos eteričnih olj nam nudi veliko različnih učinkov, saj je koža naš največji organ. Pri tem je sicer izrednega pomena, da vsa eterična olja primerno mešamo z baznim oljem (hladno stiskano rastlinsko olje).

Na ta način lažje preprečimo morebitne neželene reakcije v primeru preobčutljivosti in poskrbimo za boljšo absorbcijo eteričnih olj. Nikar ne pozabimo, da se eterična olja ne mešajo z vodo in da se pred vsako uporabo priporoča preobčutljivostni test. Eterična olja citrusov so fotosenzibilna, zato se po nanosu na kožo ne izpostavljamo direktni sončni svetlobi.

Tako eterična olja lahko poskrbijo za še bolj sproščujočo masažo celotnega telesa. Pri nanosu na prsni koš podprejo naša dihala, z nanosom na področje trebuha pa prebavni sistem, poskrbijo lahko za pomiritev utrujenega telesa po celodnevnem sedenju, fizičnih aktivnostih … Sama jih izredno rada uporabljam tudi v solni kopeli in tako uživam v učinkih aromatične in topične uporabe.

Interna uporaba eteričnih olj

Določena Doterrina eterična olja so primerna tudi za interno uživanje.

Podprejo lahko zdravo celično funkcijo, prebavni sistem, naša dihala, živčni sistem …

Kadar dodajamo eterična olja, ki so primerna za interno uporabo, napitkom, vedno uporabimo steklen kozarec oziroma stekleničko. Olj ne dodajamo prek plastičnih skodelic.

Interno jih lahko zaužijemo tudi v rastlinski kapsuli, na žlici medu oziroma jih kanemo direktno pod jezik. Odlično se obnesejo tudi v kulinariki.

Uporabljamo le olja, ki so namenjena interni uporabi in vedno ob upoštevanju Doterrinih smernic varne interne uporabe. Še enkrat več – poslušajmo svoje telo.

Zanimivosti

Ali ste vedeli?

Mešanje eteričnih olj z baznim oljem (kokosovo, olivno, jojobino, mandljevo …) dejansko pomaga pri boljši absorbciji eteričnega olja in nikakor ne zmanjšuje moči eteričnih olj.

Raziskave kažejo, da je absorbcija pri nanosu brez baznega olja le štiriodstotna. Ta odstotek se pri uporabi baznega olja zviša na 10.

Nasvet: Pokrijte območje, na katerega ste nanesli eterično olje skupaj z baznim oljem. S tem boste  lahko povečali absorbcijo kar do 75 odstotkov.

Zame je eno izmed boljših baznih olj zagotovo frakcionirano kokosovo olje.

Z daljšim rokom trajanja nudi dobro absorbcijo, je brez vonja in vedno v tekočem stanju.


Tu sem, da ti pokažem, kako lahko moč vonja v tvoje življenje prinese svežino in lahkotnost, smeh in radost, zbranost in motivacijo, mirne noči in sveža jutra. Geni niso naša usoda. Moč aktivnega, polnega, zdravega in zadovoljnega življenja je v naših rokah.

Že veš, da vse doTERRA izdelke lahko kupiš s stalnim 25 % popustom? Brez skritih namenov. Prihrani že pri svojem prvem naročilu in prejmi dostop do virtualnega doTERRA kotička.

Tu sem, da ti pokažem, kako lahko moč vonja v tvoje življenje prinese svežino in lahkotnost, smeh in radost, zbranost in motivacijo, mirne noči in sveža jutra. Geni niso naša usoda. Moč aktivnega, polnega, zdravega in zadovoljnega življenja je v naših rokah.

Že veš, da vse doTERRA izdelke lahko kupiš s stalnim 25 % popustom? Brez skritih namenov. Prihrani že pri svojem prvem naročilu in prejmi dostop do virtualnega doTERRA kotička.

Hvaležno srce je magnet za čudeže. S tem, ko svoj prvi nakup opraviš preko moje povezave, s hvaležnim srcem in navdušenjem postajam tvoja doTERRA mentorica. Tvoj “accountability partner” oziroma podpora na poti do tvojega najboljšega možnega življenja. S tabo bom delila svoje vsakodnevne navade, ideje in aha trenutke. Kot doTERRA aromaspecialistka in AFP prehranska svetovalka jih imam v rokavu kar nekaj. Ne odlašaj, vprašaj. Tu sem zate.

TOP 10

ETERIČNIH OLJ IN MEŠANIC

V nadaljevanju predstavljam 10 najbolj uporabljenih eteričnih olj dōTERRA. Zagovarjam varno in odgovorno rabo eteričnih olj, zato z veseljem delim svoje dolgoletne izkušnje s tabo.

TOP 10

ETERIČNIH OLJ IN MEŠANIC

V nadaljevanju predstavljam 10 najbolj uporabljenih eteričnih olj dōTERRA. Zagovarjam varno in odgovorno rabo eteričnih olj, zato z veseljem delim svoje dolgoletne izkušnje s tabo.

Lavender, Lavandula angustifolia, Sivka

Je junakinja v svetu eteričnih olj. Oboževana pri mnogih, saj pomaga pri mirnem spancu, podpira zdrav videz kože in učinkuje pri bitki s stresom.

Pridobivamo jo iz Bolgarije s parno destilacijo celotne rastline. Bolgarija je izjemna dežela za gojenje rastlin, prebivalci imajo ogromno strokovnega znanja. Čeprav raste sivka marsikje po svetu, daje bolgarska, pridelana v lastni Doterrini destilarni, resnično izjemno eterično olje. V bližini Črnega morja sta sončno, suho podnebje in peščena zemlja idealna pogoja za pridelavo.

Sivka je v svoji kemijski sestavi bogata z linalolom. Raziskave kažejo, da ima učinkovite čistilne lastnosti kot tudi sposobnost pomirjanja in sproščanja. Eterično olje sivke na primer pomaga pri občasnih kožnih neprijetnostih, zaziba nas v dober spanec in ustvarja sproščujoče ozračje. Pomaga se nam soočati z občutki napetosti.

Uporabljamo jo aromatično, topično in interno.

 • Kanite nekaj kapljic na blazino in posteljnino ali jih nanesite na podplate, preden se odpravite spat.
 • Vzemite jo s seboj na izlet, da vam bo v pomoč pri občasnih kožnih nelagodjih.
 • Pripravite si pršilko z vodo in osvežite prostor, omare, predale, avto.
 • Uporabite jo v marinadah in sladicah; dozirate jo z zobotrebcem.
 • Dodajte jo šamponu za zdrav videz lasišča.
 • Skupaj z aloe vera gelom sivkino eterično olje neguje kožo po sončenju.

Lemon, Citrus limon, Limona

Čudovito in izjemno priljubljeno eterično olje. Za mnoge prvo eterično olje, ki so ga preizkusili.

Eterično olje pridobivamo s hladnim stiskanjem lupine sadeža. Doterrine limone prihajajo iz Italije in Brazilije, kjer nasadi dreves prehajajo iz roda v rod. Topla klima in izredno rodovitna zemlja pomagata ustvariti čudovito eterično olje z odličnim kemijskim profilom.

V svoji kemijski sestavi vsebuje veliko limonena, ki ima močne čistilne lastnosti. S svojo aromo osveži zrak. Obenem se dobro obnese tudi pri čiščenju različnih površin. Interno lahko podpre telo pri razstrupljanju. Podpira zdravo prebavo, dihala in zdrav odziv imunske funkcije. Učinkovito očisti ustno votlino.

S svojo veselo, sončno aromo se limono lahko uporablja tako aromatično, topično* kot tudi interno. *fotosenzibilno olje

 • Zjutraj lahko dodamo kapljico v kozarec vode za antioksidativno podporo oziroma v pomoč pri čiščenju telesa.
 • Kapljico lahko zaužijemo tudi na žlici medu, v čaju ali limonadi.
 • Za učinkovito naravno čistilo uporabimo eterično olje v kombinaciji z alkoholnim kisom in vodo.
 • V difuzorju dviguje naše razpoloženje.
 • Skupaj s sivko in poprovo meto učinkovito podpre telo v času sezonskih nelagodij.
 • Učinkovito odstranjuje lepilo z raznih površin, obnese se pri negi pohištva, predvsem lesenih površin.
 • V kombinaciji s sodo bikarbono poskrbi za svežino v našem hladilniku, deluje pri čiščenju nakita, jedilnega pribora …

Peppermint, Mentha piperita, Poprova meta

Še eno vsestransko uporabno eterično olje. Ima svežo, mint aromo in se čudovito dopolnjuje z ostalimi eteričnimi olji.

Pridobiva se s parno destilacijo celotne rastline in prihaja iz ZDA, s področja, kjer pogosto dežuje. Njegova glavna kemijska spojina je mentol, ki ima izjemen hladilni učinek.
S svojo osvežujočo aromo podpira naša dihala, obenem pomiri in sprosti utrujeno telo.
Lahko podpira tudi prebavni sistem.

Tudi pepermint oziroma poprovo meto lahko uporabimo tako aromatično kot topično in interno, tako da ga zelo preprosto vnesemo v svojo dnevno rutino.

 • Ob nanosu na čelo, vrat, ramenski obroč in na hrbet pomaga pri umirjanju občasnih napetosti.
 • Za energijski dvig kanemo kapljico med dlani, podrgnemo, naredimo skodelico, zapremo oči in naredimo nekaj globokih vdihov.
 • Interno lahko nudi podporo pri prebavnih nelagodjih.
 • Z njim si pripravimo osvežujočo ustno vodico.
 • Za podporo oralni higieni lahko dodamo kapljico na zobno ščetko in si osvežimo dah.
 • Nanesemo na konice ušes (ne v uho), ko želimo ohladiti svoje telo.
 • V difuzorju bo poskrbel za osredotočenost in mentalno jasnost.
 • Čudovito dopolni (čokoladne) sladice, praline in sladoled.
 • Vrtičkarji si z njim pomgajajo pri odganjanju škodljivcev.

Oregano, Origanum vulgare, Origano

Zvezda, ko govorimo o podpori zdrave imunske funkcije.

Zaradi močne, zeliščne arome nekateri po origanu najrajši posegajo interno.

Pridobivajo ga s parno destilacijo listov rastline v Turčiji in Keniji.

Podpira zdravo odzivnost imunske funkcije, prebavno funkcijo, deluje tudi kot izredno močan antioksidant, podpira vsesplošno dobro počutje in zdrav odziv telesa na okoljske vplive.

Uporabljamo ga aromatično, topično in interno. Ker je izredno vroče olje, moramo biti še posebej previdni pri topičnem nanosu in vedno poseči po baznem olju. Interno ga uporabljamo po doterrinih priporočilih.

 • Interno v kapsuli podpre zdravo imunsko funkcijo, prebavni sistem, dihala in nudi antioksidativno podporo.
 • S konico zobotrebca, pomočeno v origano, obogatimo omako za špagete, pico …
 • Redčenega z baznim oljem nanašamo na podplate v času sezonskih nelagodij.
 • Z grgranjem v slani vodi lahko pomiri neprijeten občutek v grlu.
 • Kapljico ali dve lahko dodamo solni kopeli za noge.
 • Za učinkovito čistilo uporabimo nekaj kapljic origana, enako količino vode in alkoholnega kisa.
 • Za bolj svežo in prijetno aromo lahko dodamo tudi nekaj kapljic eteričnega olja limone.

Frankincense, Boswellia, Kadilna bosvelija

Frankincense (kadilna bosvelija), poznan tudi kot kralj med eteričnimi olji, je eno najdragocenejših, spoštovanih in občudovanih eteričnih olj.

Doterrin Frankincense sestavljajo kar štiri vrste drevesa bosvelije, kar ga dela edinstvenega na svetovnem trgu: Boswellia Frereana, Boswellia Sacra, Boswellia Carteri in Boswellia Papyrifera. Pridobivajo ga s hidrodestilacijo smole drevesa in ima toplo, začimbno aromo.

Podpira zdravo celično funkcijo, pomirja telo in duha, podpira zdrav videz kože in je preprosto olje, k kateremu se bomo obrnili vedno, ko bomo v dvomih, kaj uporabiti.

Prebivalci predelov Somalije, Etiopije in Omna, na katerih se smola pridobiva, se s tem ukvarjajo že več generacij. To jim namreč predstavlja edini vir preživetja. Doterra tako kot edino podjetje na svetu sodeluje direktno s pridelovalci, brez posrednikov, ki bi jih utegnili izkoriščati. Pridelovalcem zagotavlja dobro in pošteno plačilo ter varne in dostojne delovne pogoje. Skupaj z najboljšimi strokovnjaki na svetu skrbi za zaščito in zdravje dreves ter pomaga lokalnim skupnostim.

Ena izmed glavnih kemijskih spojin je alfa-pinen, ki lahko podpira oralno higieno, vpliva na lep videz kože in pri interni uporabi podpira zdravo odzivnost imunske funkcije.

Uporabljamo ga aromatično, topično in interno. 

 • V difuzorju poskrbi za sproščeno vzdušje.
 • Interno v kapsuli podpre zdravo imunsko in  celično funkcijo.
 • Topično vpliva na lepši videz kože.
 • Za sprostitev ga nanašamo na podplate.
 • Uporabimo ga med meditacijo.
 • Kapljico lahko dodamo vodi, soku, čaju za podporo živčne funkcije.
 • Pri postavljanju dnevnih planov nanesemo kapljico na krono glave.

Tea Tree, Melaleuca alternifolia, Čajevec

S svojimi izrednimi čistilnimi učinki je eterično olje čajevca nepogrešljivo v vsakem domu.

Pridobljeno s parno destilacijo listov v Avstraliji in Keniji nam nudi svežo, zeliščno aromo.

V Avstraliji drevo uspeva celo pomlad, poletje in jesen, pa tudi nekaj predelov Kenije ima zelo podobne pogoje za optimalno rast.

Čajevec s svojimi izjemnimi očiščevalnimi lastnostmi podpira zdrav videz naše kože, čisti površine, osveži zrak ter nas ščiti pred sezonskimi vplivi.

Uporabljamo ga aromatično in topično. 

 • Uporabimo ga v očiščevalni kopeli skupaj z epsom soljo.
 • Uporabimo ga kot del oralne higiene za čisto ustno votlino in zobne ščetke.
 • Uporabimo ga za čiščenje različnih površin v razpršilki z vodo.
 • Dodajmo kapljico ali dve čistilu za obraz, kapljico ali dve šamponu za lase za podporo lasišču.
 • Uporabimo ga pri občasnih kožnih nelagodjih.
 • Odlično se obnese pri čiščenju pralnega stroja. Prazen stroj vključimo na normalen program. V predalček za prašek pa nalijemo alkoholni kis in 10 kapljic eteričnega olja.

OnGuard

Namenska lastniška mešanica eteričnih olj klinčkov, cimeta, rožmarina, evkaliptusa in divje pomaranče nudi podporo zdravi imunski funkciji in nas ščiti pred sezonskimi vplivi.

Podpira zdravo odzivnost imunske funkcije, naša dihala, nas ščiti pred sezonskimi vplivi in poskrbi za svež zrak v prostoru. Je učinkovito večnamensko čistilo.

Ogreje telo in duha. S svojo aromo poživlja.

Eterično olje s toplo, lesno, začinjeno aromo lahko uporabljamo aromatično, topično* in interno. *fotosenzibilno olje

 • V zimskih mesecih ga lahko skupaj s frakcioniranim kokosovim oljem nanašamo na podplate.
 • Ob neprijetnih občutkih v grlu ga zaužijemo na žlički medu.
 • Nakapljamo ga na bombažno vatko in postavimo na mesto, kjer se želimo znebiti neprijetnih vonjav.

Air

Vsebuje eterična olja lovorja, kardamoma, evkaliptusa, poprove mete, čajevca, limone, ravintsare in ravensare.

Tekom sezonskih nelagodij podpre naša dihala in pomaga skrbeti za prehodnost dihalnih poti.

Po tej mešanici posežemo, ko začutimo, da potrebujemo globok, svež vdih.

Poleg tega pomaga pri sproščenem spancu.

Namenska lastniška mešanica ima neverjetno svežo aromo in jo lahko uporabljamo aromatično in topično.

 • Skupaj s frakcioniranim kokosovim oljem lahko Air nanašamo na področje prsnega koša.
 • V difuzorju mu lahko dodamo tudi nekaj kapljic eteričnih olj citrusov.
 • Uporabimo skledo, kamor nalijemo vročo vodo, dodamo sol in eterično olje, se pokrijemo z brisačo in previdno vdihujemo.
 • Kapljico kanemo v dlan, podrgnemo, naredimo skodelico, zapremo oči in nekajkrat globoko vdihnemo.
 • Naredimo nekaj globokih vdihov pred tekom ali drugo fizično aktivnostjo.
 • Nekaj kapljic kanemo na vatko ali kamenček ter postavimo v avto za svežo aromo.

ZenGest

Namenska lastniška mešanica eteričnih olj ingverja, komarčka, koriandra, pehtrana, janeža, kumine in poprove mete.

Pomaga pri uravnavanju prebave, ohranjati zdrav prebavni trakt ter pomaga pri občasnih nelagodjih v želodcu. Uporabimo jo pri občasno neprijetnih občutkih v želodcu in prebavnih nelagodjih, tudi kot pomoč pri prebavljanju hrane ali pri nelagodjih ob zaužitju večjih količin hrane.

Uporabimo jo aromatično, topično in interno.

 • V smeri urinega kazalca jo skupaj s kokosovim oljem vmasiramo na področje trebuha.
 • Interno nam pomaga pri nelagodjih povezanimi s potovanji.

DeepBlue

Deep Blue je namenska lastniška mešanica eteričnih olj met, rožmarina, copaibe, evkaliptusa, čajevca,smilja, kamilice, janeža in zelenke.

Dnevna rutina zna biti včasih resnično utrujajoča, sploh če vključimo še telesno aktivnost.

Uporabljamo jo topično, in sicer:

 • Pred/po intenzivni aktivnosti za pomirjanje in sproščanje telesa.
 • Za sproščanje napetosti po dolgem dnevu.
 • Na prstih, zapestjih, ramenih in vratu po dolgotrajnem dnevu za računalnikom.
 • Z baznim oljem na nogah otroka, ki čuti nelagodje ob rasti kosti.
 • Pri napetostih/tenzijah v različnih delih telesa.
 • Pri nelagodjih v mišicah in sklepih pri starejših osebah.
 • Pri nelagodjih, povezanih z nepremišljenimi/prehitrimi gibi.
 • Pred in po opravilih na vrtu, pred in po dvigovanju težkih bremen.
 • Za pomirjajoč in hladilen občutek tekom masaže.
Opozorilo:
Napisane so zgolj moje osebne izkušnje, ter izkušnje in ideje uporabnikov. Pred uporabo eteričnih olj se vedno seznanite s pravilno in varno uporabo le teh. Olj nikoli ne nanašamo v oči, ušesa ali na sluznico. Preberite uradne deklaracije, upoštevajte opozorila in specifike posameznih eteričnih olj in naredite preobčutljivostni test. Uporabo oziroma koncentracije vedno prilagajajte sebi. V primeru vprašanj o posameznih izdelkih pa se obrnite na Doterro. V primeru, da jemljete zdravila, imate kronične bolezni, ste noseči ali dojite, se pred uporabo posvetujte s svojim zdravnikom.

MetaPWR Advantage

Z leti se naravna proizvodnja NAD+/ NADH in kolagena v našem telesu zmanjšuje, zato naše telesne funkcije ne morejo več delovati po svojih najboljših močeh. Tu nastopi MetaPWR Advantage. Vsebuje devet vrst kolagenskih tripeptidov iz morskih virov in NMN, ki lahko prispeva k proizvodnji NADH in NAD+. Prihaja v prahu, ki se zmeša z vodo in je prav okusen.

Eno vrečko dnevno stresi v 150-240 ml hladne vode ali vode sobne temperature, dobro premešaj in takoj zaužij. Vsebuje ribji kolagen.

Ne vsebuje GSO, mleka, soje, glutena, konzervansov, umetnih sladil in arom.

Kolagen lahko pomaga pri videzu kože, saj spodbuja gostoto, povečuje čvrstost in izboljšuje hidracijo.

V povezavi z izvlečkom grozdnih semen (Vitis vinifera):
Podpira presnovo / pomaga ohranjati zdravje srca / prispeva k ugodnemu vplivu na krvni tlak.*
Vsebuje naravne antioksidante za zaščito celic /pomaga ščititi celice pred poškodbami, ki jih povzročajo prosti radikali.*
Antioksidanti prispevajo k skupni antioksidativni zmogljivosti telesa in lahko pomagajo okrepiti obrambne mehanizme našega telesa.*
Klinično/znanstveno dokazano ščiti celice in tkiva pred oksidativnimi poškodbami, ki jih povzročajo prosti radikali.*

V povezavi z L-askorbinsko kislino:
Pomaga izboljšati splošni proces staranja.*
Ščiti kožo pred okoljskim stresom.*
Znanstveno dokazano pomaga ščititi kožo pred prezgodnjim staranjem z zmanjševanjem eritema in stresa, ki ga povzročajo škodljivi prosti radikali.*
Za ohranjanje zdravja srca in ožilja.*

* O teh zdravstvenih trditvah še odločata EU in EFSA.